De Vertegenwoordiging van Noord Syrie in Benelux

Afrin: Jihadistische bendes dwingen Ezidis te bekeren tot islam

Afrin: Jihadistische bendes dwingen Ezidis te bekeren tot islam

De Turkse troepen en gelieerde ex-ISIS strijders, Al-Nusra en andere jihadistische bendes die hun genocidale aanvallen in het noordelijke deel van Afrin in Noord-Syrië voortzetten, de Ezidische Koerden in de stad dwingen te bekeren tot de islam.

Mensen in Afrin melden dat Turkse soldaten en geallieerde bendes Ezidis ze met geweld naar moskeeën brengen, waar ze het gebed moeten verrichten, vrouwen hun hoofd moeten bedekken, hun eigen geloof moeten afzweren en zich tot de islam moeten bekeren.

Deze praktijken vinden naar verluidt plaats in de voornamelijk door Ezidi-bewoonde dorpen in de districten Shera en Jindires, dit zijn; Basûfan, Feqîra, Elî Qîna, Qestel Cindo, Qîbarê, Xezawiye, Birc Ebdalo, Qitmê, Eyn Dara, Tirindê, Sînka, Kefer Zêtê, Îska, Şadîr, Kîmar, Çeqela, Aşka Şerqî, Bayî, Qicoma en Qîla.

De hedendaagse praktijken van het Turkse leger en jihadistische bendes doen denken aan ISIS-praktijken van 2014 in Shengal, waar Ezidi’s werden afgeslacht, meisjes en vrouwen werden ontvoerd, verkocht op slavenmarkten, onderworpen aan allerlei onmenselijke behandelingen zoals verkrachting en marteling, of zich te bekeren tot de islam.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en jihadistische bendes onder zijn bevel plegen niet alleen immorele praktijken, maar proberen ook hun invasie en genocidale aanvallen te legitimeren door de islam te gebruiken.