De Vertegenwoordiging van Noord Syrie in Benelux

Binnenvallende Turkse troepen bombarderen dorpen van Serêkaniyê

Binnenvallende Turkse troepen bombarderen dorpen van Serêkaniyê

De Turkse staat heeft zijn aanvallen in het grensgebied geïntensiveerd overeenkomstig met zijn invasiecampagne tegen Afrin, die sinds 20 januari aan de gang is.
Het binnenvallende Turkse leger viel dorpen van Serêkaniyê aan met mortieren, gericht op burgerlijke nederzettingen in de dorpen Til Xelef, Keşta, Til Erqem en Til Sexir. Serêkaniyê ligt op de grens tussen Rojava en Noord-Koerdistan

Het binnenvallende leger doodde een arbeider met de naam Ehmed Isa die vanmorgen een controlepost schilderde op Til Xelef weg van Serêkaniyê.

Burgers in het district Muheta aan de grens met een wachtpositie op de Sêrekaniyê-grens die toebehoort aan de indringers werden gisteravond neergeschoten. De schoten verwondden een Arabische minderjarige genaamd Abdulkerim Sahlan, die onder behandeling is in het ziekenhuis Tıbbîl Xelif.

Het Turkse leger gaat door met hun bloeddorstige aanvallen tegen YPG-troepen en burgers op de Sêrekaniyê-grens.

De Turkse staat heeft zijn aanvallen in het grensgebied geïntensiveerd parallel met zijn invasiecampagne tegen het kanton Afrin, die sinds 20 januari plaatsvindt. Honderden burgers, waaronder tientallen kinderen, zijn omgekomen als gevolg van aanvallen op civiele gebieden.

Leave a Comment